HTML

qgiate_blog

Még nem tudom, majd kialakul...

Friss topikok

  • KarrierExpressz: "a blogot főleg olyan dolgok (leírások) rögzítésére fogom használni, amikkel korábban nagyon sokat... (2008.01.19. 20:29) Első bejegyzés :)

Linkblog

Ma bemutatták a Nyugatiban a Traxx-ot

2010.10.25. 13:59 qgiate

Számomra nagy nap ez a mai, mivel ma konfettiágyúk kereszttüzében bemutatták a MÁV legújabb mozdonyát, melyből még további 24 db (majd később talán még 25) érkezik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post megszületésének kiváltója az az érdektelenség ami az átadást övezi. Persze nem vagyok ott a helyszínen, viszont az online médiát végigböngészve az indóház-on kívül sehol máshol még csak említést sem tesznek az eseményről. Nyilván az átlagember számára tök mindegy mi húzza a szerelvényt melyen a cigányok között ücsörög a -10 fokban. Viszont a sok rossz között annyira jó lenne már megtalálni az olyan dolgokat, melyekre büszkék lehetünk. Nem is emlékszem, hogy mikor jelent meg a MÁV-ról pozitív hír, és úgy tűnik, hogy maga a cég sem érdekelt abban, hogy jobb színben tüntesse fel magát. Akárkit kérdeztem, senki sem tudott arról, hogy a MÁV új mozdonyokat rendelt volna.

Érdemes ilyenkor megfigyelni, hogy a vezető hírportálokon mik képviselnek komolyabb hírértéket az új mozdonyoknál: az index.hu-n például lehet olvasni arról, hogy egy nő kiesett (kiugrott) az Árpád hídon az anyósülésről a belső sávban és, hogy a kutyák arcról is felismerik a gazdájukat. Az origo.hu-n pedig már megint az iszapkatasztrófa áldozatai mondják el, hogy mennyire rossz nekik és már sírni sem tudnak.

Nem egyedülálló ez az érdektelenség, hiszen már a 2-es metróra érkező (vagy nem érkező) szerelvényekről sem tudott senki addig, amíg a botrány ki nem robbant. Akárkinek beszéltem a 2-es viszonylat új metróiról, mindenki meglepetéssel fogadta mondván, hogy nem is tudtak arról, hogy a 2-esen is új metrók jönnének.

Sajnos a mostanában történtek miatt már felébredt bennem a gyanú, hogy nem is nagyon akarja a MÁV reklámozni az új mozdonyt addig amíg be nem bizonyosodik, hogy nincs velük probléma...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://qgiate.blog.hu/api/trackback/id/tr792397365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása